BOLETIN WE LA REAL :ACADEMIA" GALT:EGA' I I S
Pero si ela en compo?erse
Puxo todo o seu ; tes?n,
Bras non vai menos composto,
Que ?tr?s non se lie qued?u;
Pois .anq?'?ra por agosto `!
E .queima que pasma o sol,
Leva unha capa tan longa,
Que non hay outra miller.
? Qu? calados na ,camisa!
?Qu?` zapatos de mall?s!
?Qu? cutin o da chaquet?!
?Qu? rizo o do pantal?n!
11 Que ben 'Ile d? a ^escarapela
Que cusida`c'un li?ol
Leva,a un lado do chapeyo
Desq?e das quintas libr?u!
E do mesmo xeito p?ntanos . o xantar de boda con toda a far
tura dos borios das festas labregas
Porparada no sobrado
Unha mesa de oito p?s,
Con catro mant?s cuberta,
Porque non chega un manteI,
Fumegan enriba dela
Tres barcales, todos tres
de chourizos cugulados,
Lac?n e vaca, ? escoller;
Panochas por onde queira
De pan albeiro se ven,
Blcas de centeo e millo
1Pra gusto de quell quixer;
E nun curruncho, con netos
Al? por corenta e seis,
Toupa de chea unha c?ntara
De purrela coma o mel
Ista ? unha descriz?n tan esaita e tan sinxela coma poidera
Iacela, as?, en poucas e certeiras parolas, sen ret?ricas nen orna
mentos desnecesarios calquera dos conveci??s e parentes dos
rtoivos convidados para a cerimonia.
E non ? menos simpre, beta a certeira a presentaz?n qu
Gurros fai do ademir?bele gaiteiro de Penalta